Activiteiten in september 2019

Onze activiteiten in september 2019 begonnen op 1 september met een geomantische excursie met Dick van den Dool,  op 13 september hielden we een volle maan meditatie in besloten groep, enkele uren voordat het volle maan werd.

Het is bijna herfst, de dag is binnenkort even lang als de nacht, het is alsof we precies op het punt staan tussen zomer en winter en even is er evenwicht: maandag 23 september om 09.50 is het die tijd: de Herfstequinox of nachtevening. (Latijn: equi = gelijk, nox = nacht) De Zon beweegt zich van het noorden naar het zuiden over de evenaar en staat daar op dat moment recht boven, ná deze datum duren de nachten langer dan de dagen. Wij staan onszelf toe om ons naar binnen te keren om de verzorgende en voedende kracht van de aarde en de koesterende kracht van de nacht te zoeken, nu komt ook de tijd om de magische krachten van de duisternis en de sterren weer te ontdekken.
Wij vieren dit jaar de herfst equinox in een besloten groep.

Mantra zingen

Op de 3e vrijdag van deze maand, vrijdag  20 september om 11:00 uur  is er een Open Mantra Zangochtend in het kerkje van Oosterwijtwerd
Tijd: 11:00 – 12:30 uur

Inloop met koffie/thee om 10:45 uur.
We zitten op stoelen, in een cirkel in het koor. Trek iets warms aan, want de dagen zijn al flink wat kouder.
Laat graag even weten of je komt i.v.m. koffie en thee zetten.
Bijdrage: vrije gift voor de Mariakerk

Gaialogische excursie Fivelingo Groningen

21 september gaan we weer op pad met geomant en helderziende Dick van den Dool,  dit keer  gaan we op een zaterdag pad in Noord-Oost Groningen. Heb je zin om een keer mee te gaan geef je dan bij voorkeur op via info@gaialogie.nl of anders via Zijn blog http://gaialogie.blogspot.nl/ of via ons eigen contactformulier. Ontmoetingsplaats krijg je te horen na opgave. We verplaatsen ons per auto en lopend. Indien mogelijk carpoolen. Voor de lunch neemt elke deelnemer iets te eten en te drinken mee, voor de zogenaamd “pot-luck” lunch. Bijdrage: Dick van den Dool hanteert een tarief, dat afhankelijk is van inkomen/draagkracht. Je rekent rechtstreeks met hem af.

Labyrint in de Mariakerk

Op vrijdag 27 september leggen we met elkaar het labyrint uit in het koor van de Mariakerk, en het blijft liggen tot zondagavond. Je kunt het labyrint overdag lopen, tussen 10:00 en 18:00 uur; er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage aan de Mariakerk is zeer welkom.