window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-DD8D0WL0JP');
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Viering Samhain

29 oktober 2017 @ 1:00 pm - 6:00 pm

Voor de Kelten is Samhain het begin van het nieuwe jaar. Het feest houdt verband met de seizoenswissel en de cyclus van het leven. Tijdens deze periode kan de aarde zich voorbereiden op een nieuw begin. Daarom is het ook geschikt om dan voor het eigen leven terug te blikken op het verleden, oude dingen los te laten en voorbereidingen te treffen.

De grens met de andere wereld lost op en zielen van de overledenen komen dichter bij. Met dit feest herdenken wij de overledenen en staan in contact met de geesten in de andere wereld. Het is een tijd van diepgang, van afscheid en van offers. In vroegere tijden was nu zichtbaar wat de oogst van het afgelopen jaar was; dieren werden geslacht en het vlees klaargemaakt voor de winter. De kringloop van de natuur is duidelijk. Na het rijpen van de vruchten en het aanmaken van zaden sterven de planten af. De natuur trekt zich terug naar binnen. Maar het nieuwe zaad dat in de zomer is ontstaan draagt de nieuwe kringloop in zich.

Wij trekken ons ook naar binnen om krachten te verzamelen voor een nieuwe begin.

Toegang alleen op uitnodiging

Gegevens

Datum:
29 oktober 2017
Tijd:
1:00 pm - 6:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisatoren

Draoi
Centrum de Blauwe Aarde

Locatie

Centrum de Blauwe Aarde
Dorpstraat 32
Oosterwijtwerd, groningen Nederland
+ Google Maps