Methode

Klankmassage volgens de methode Peter Hess©

Aan de klankmassage volgens de Peter Hess methode ligt meer dan 5000 jaren kennis over de invloed van klanken ten grondslag. De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er kringen, die zich over het water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam dat voor ca. 80% uit water bestaat. Met hun vele fre-quenties en zachte trillingen zorgen de klanken op fysiek niveau voor harmonie in alle cellen.

PETER HESS, pedagoog en ingenieur in de technische natuurwetenschap, houdt zich sinds 20 jaar bezig met de invloed van klanken op de mens. Van­uit zijn klankervaringen in Nepal en Tibet ontwikkelde hij zijn succesvolle klankmassage. Hij en zijn medewerkers werken uitsluitend met Peter Hess © KLANKSCHALEN. Deze worden – speciaal voor PETER HESS – op traditionele wijze uit 12 me­talen in Nepal gemaakt.
Alleen door zijn Instituut voor Klank-Massage-Therapie opgeleide medewer­kers mogen de klankmassage volgens de PETER HESS © methode geven.
Peter Hess instituut Duitsland phiwww.peter-hess-institut.de
Peter Hess Academie Nederland www.klankkleur.nl